SHAZU

Praktijk voor Guashatherapie en Coaching

Stacks Image 608Wat is guasha eigenlijk?

Guasha is een massagevorm met een diepe werking op huid, spieren, bindweefsel en meridianen. Het is daarom een super effectieve therapie voor hardnekkige en langdurige klachten. In Oosterse landen is een Guasha-behandeling heel normaal. Een huis, tuin en keuken therapie die helpt bij allerlei lichamelijke ongemakken. Ook artsen gebruiken Gusaha in ziekenhuizen.

Letterlijk betekent Guasha het schrapen van gestagneerde energie. ‘GUA’ staat voor schrapen en ‘SHA’ voor gestagneerde energie. Een behandeling zorgt dan ook voor een goede doorbloeding waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam kan beginnen

Net als acupunctuur enkele jaren geleden moeten we hier in het westen nog wel een beetje wennen aan deze nieuwe therapie. Dat komt vooral omdat de huid tijdens het schrapen verkleurt van lichtroze, rood of donkerblauw. Deze verkleuring ontstaat door kleine onderhuidse bloeduitstortingen. Dit duidt op ophoping van afvalstoffen en veelal de oorzaak van klachten of pijn. Zowel het schrapen als de verkleuring is niet erg pijnlijk en met een paar dagen is de verkleuring weer verdwenen. De verkleuring noemen we ook Sha.